Як можна зберігати гроші? Наприклад, під матрацом. Або в півлітровій банці. Правда, вони не будуть приносити дохід. А як будуть? На депозиті в фінансовій установі - банку. Багато хто не усвідомлює вигоди і гарантії депозиту. Але це тільки верхівка айсбергу.

Правда

Полягає в тому, що хоч багато банків і знижують ставки на депозити, а громадяни продовжують нести свої гроші. Стабільний процентний дохід і захист від інфляції - запорука успішного інвестування. На даний момент ставки на річні депозити в українських банках залишилися на рівні березня 2019 року. І тенденції на їх збільшення не передбачається.

Який найкращий варіант депозиту в 2020 році?

Найбільш вигідний варіант - вклад з капіталізацією відсотків. Що це означає? Відсотки нараховуються не тільки на суму вкладу, але і на відсотки, нараховані за попередні періоди. Тобто, це оптимальний варіант отримати максимальний прибуток з депозиту - десь на 0,5-1% вище, ніж просто річна виплата. Слід звернути увагу на короткострокові депозити. Якщо в даний момент банку вигідно швидко обертати кошти, на такі депозити процентна ставка буде вище.

Якщо вам терміново можуть знадобитися свої гроші - шукайте вклад з постійним доступом до рахунку. Також є варіант розміщення коштів на депозиті з правом дострокового розірвання. Але у нього є свій недолік - як правило, депозити з можливістю достроково забрати свої гроші йдуть з меншою процентною ставкою, ніж депозити без такої можливості.

Що потрібно, щоб відкрити депозит

Зробити це можна у відділенні банку. Для цього потрібно:

  • паспорт;
  • ІПН.

Але, перш ніж робити цей крок, потрібно бути впевненим, що гроші, які кладете на депозити, ви не маєте наміру витрачати. Як мінімум, на період розміщення вкладу.

Як вибрати банк з вигідними умовами для депозиту

Потрібно перевірити надійність банку. Наприклад, банк стабільно і довго пропонує високі ставки за депозитами, навіть короткостроковими. Це означає, що у нього можуть бути проблеми з ліквідністю, і терміново потрібні гроші, без яких він не може виконувати взяті на себе зобов'язання. Але не завжди високі % - ознака біди. Як оцінити прибутковість депозиту? Необхідно порівняти ставки на банківському ринку.

Додаткову інформацію можна дізнатися на сайті НБУ, там є повна звітність.

Універсал Банк - один з найбільш стабільних і надійних банків України. У нас на сайті ви можете знайти вигідні умови депозитів в національній та іноземній валюті, в тому числі і з можливістю дострокового розірвання. На які депозити вигідно класти гроші в нашому банку - читайте в спеціальному розділі.