Зберігати заощадження цілком можна і в національній валюті - в гривні. У цьому є і плюси, і мінуси. Так, гривневі депозити в банках мають вище ставку, ніж валютні ..


Найбільш вигідний варіант зберігання заощаджень

Якщо говорити про процентну ставку, таким є гривневий депозит. Це інструмент інвестування, який допомагає компенсувати інфляційні ризики. До того ж, зберігання грошей на депозиті вигідніше, ніж розміщення в депозитної осередку. Для отримання пасивного доходу досить просто відкрити рахунок в банку і вибрати вклад з необхідними умовами.

Ще одна перевага депозиту - його річна ставка більше, ніж середній рівень інфляції за той же період. Це означає, що вам не тільки вдасться зберегти суму заощаджень, а й поповнити її. А при стабільному курсі гривні можна заробити більше, ніж на вклади в іноземній валюті.

Говорячи про плюси зберігання заощаджень у банку, не можна не згадати надійність. У великих містах щодня фіксуються десятки квартирних крадіжок. На депозиті ж ваші гроші в цілісності й схоронності.

Резюмуючи, можна прийти до висновку, що гривневий депозит вигідний з наступних причин:

Гроші захищені від зазіхачів;

Висока процентна ставка в порівнянні з іноземними валютами;

Можливість примножити суму вкладу.

Також рекомендуємо диверсифікувати ваш депозитний портфель, і частину вкладів зберігати в американському доларі або євро.