Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank збільшує власний статутний капітал

22 квітня у Греції стратегічний комітет групи розвитку бізнесу материнської компанії Eurobank EFG прийняв рішення щодо збільшення статутного капіталу Universal Bank на 20 млн. євро,  еквівалент у національній валюті складає 200 млн. грн. Зарахування капіталу планується здійснити частково вже в 2 кварталі 2009 року після проходження всіх процедур. Станом на 01 січня  поточного року, згідно даних НБУ, розмір статутного капіталу  складає 837,712 млн. грн.

Збільшення резервів Universal Bank підвищить платоспроможність банка, а також сприятиме укріпленню його надійної та стабільної діяльності на внутрішньому ринку країни. З урахування встановленого нормативу НБУ з адекватності капіталу для українських банків 10%, на 01.04.2009 даний показник Universal Bank складає 16,7%, що на 2,4% вище за показник від січня цього ж року.

«Рішення акціонерів Universal Bank, міжнародної групи Eurobank EFG, збільшити капітал Universal Bank, дозволяє нашому банку  забезпечити додаткову фінансову стійкість, щоб відповідально виконувати свої зобов’язання перед нашими  клієнтами. Наша фінансова група стабільно слідує своїй стратегії розвитку банківської справи в Україні та вірить в майбутнє країни» - коментує Мілтіадіс Папаніколаоу, Голова правління Universal Bank.