Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank почав зниження ставок за кредитними лініями


З 1 травня 2010 р. ставка за кредитними лініями від Universal Bank, що їх було видано представникам малого бізнесу під плаваючу процентну ставку, автоматично знизиться на 1% у зв’язку з нещодавнім зниженням ставок по депозитах. Це автоматичне зниження відбулось у зв’язку із впровадженням Universal Bank інноваційних кредитних продуктів із плаваючою ставкою, яка залежить від ставки по індикативному депозиту*.

«Розмір платежів по таких кредитах напряму залежить від вартості депозитів у Universal Bank, і таким чином оперативно відображає реальні тенденції ринку. Даний продукт є своєчасним у теперішній ситуації, коли ставки по кредитах дуже високі через високу вартість ресурсів – депозитів. Така прив’язка дозволяє знижувати розмір платежів наших клієнтів внаслідок зниження вартості ресурсів. Ми стали першим українським банком, що запровадив у цьому році кредитування бізнесу під плаваючу ставку, і раді, що наші прогнози щодо зниження вартості ресурсів виправдались так скоро, а наші клієнти, що обрали плаваючу ставку замість традиційної фіксованої, починають економити на платежах по кредиту вже сьогодні», – коментує Олексій Салівон, керівник департаменту розвитку малого та середнього бізнесу Universal Bank.

У той час як фіксована процентна ставка встановлюється на дату підписання кредитного договору та діє впродовж усього строку кредитування, плаваюча ставка періодично перераховується за наступною формулою: річна процентна ставка по індикативному депозиту* + маржа. При цьому маржа протягом усього строку кредитування залишається без змін, що забезпечує зміну процентної ставки лише за умови змінення процентної ставки по індикативному депозиту*.

Ставки по кредитних продуктах із плаваючою процентною ставкою перераховуються на регулярній основі: по кредитним лініям – щомісячно, по кредитах – щоквартально.

*під поняттям «індикативний депозит» слід розуміти «строковий депозит із виплатою процентів у кінці строку, розміщений фізичною особою у грошовій одиниці України (гривня) у ПАТ «Універсал Банк» на строк шість місяців при сумі депозиту менше 50000 (п’ятдесят тисяч) гривень з виплатою процентів у кінці строку».