Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank отримав субординовану позику у розмірі 92,624 млн. дол. США

Universal Bank отримав субординовану позику у розмірі 92, 624 млн. доларів США, яку  було надано міжнародною материнською фінансовою групою  - Eurobank EFG - строком на 10 років.

Відповідно до плану розвитку Universal Bank на 2009 рік, залучена позика буде спрямована на підвищення  фінансової стійкості банку в довгостроковій перспективі. Таке збільшення ресурсної складової банку стане джерелом фінансування кредитної діяльності та можливістю для підвищення короткострокової ліквідності банку, що стане додатковою гарантією надійності депозитів та виконання банком своїх зобов´язань перед вкладниками.


Окрім залучення субординованої позики акціонерами Universal Bank було прийнято рішення про додаткове збільшення капіталу на 200 млн. грн. – до 1 млрд. 37 млн. 711 тис. 970 грн. шляхом додаткової емісії акцій. Акціонери банку підтверджують свою готовність у майбутньому підтримувати капітал Universal Bank на необхідному рівні.


«Рішення акціонерів банку дозволило нам залучити грошові кошти, які створять додаткові гарантії стабільності та надійності Universal Bank. Капіталізація банку шляхом збільшення субординованої позики сприятиме зміцненню наших позицій в конкурентному середовищі, що сприятливо  позначиться на діяльності банку в цілому» - говорить Мілтіадіс Папаніколаоу, Голова правління Universal Bank.