Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Результати фінансової діяльності Eurobank EFG Group за перший квартал 2009 року

Фінансова група Eurobank EFG, яка є материнською організацією Universal Bank, продемонструвала високі результати діяльності. Так, чистий прибуток групи за перший квартал 2009 року становить 81 млн. євро у порівнянні з 5 млн. євро в четвертому кварталі 2008 року.

Крім того, за цей же період ріст кредитів та депозитів групи склав 12% та 17% відповідно, у порівнянні з тим самим періодом у минулому році. Також зріс рівень кредитів по відношенню до депозитів, який на даний момент становить 114%.Для забезпечення високої надійності групи відбулося збільшення резерву під заборгованість по наданим кредитам, що дозволило забезпечити високу надійність кредитного портфелю. При цьому було здійснено накопичення основного капіталу першого рівня на 60 базисних пунктів, що у відсотковому співвідношенні становить 8.6%. Коефіцієнт достатності капіталу групи досяг 11.3%.

Незважаючи на складну ситуацію протягом перших трьох місяців поточного року, Eurobank EFG Group продовжував отримувати прибуток та зміцнювати власний капітал та ліквідність, саме такі складові захистили групу від кризи.

«За перші три місяці поточного року, завдяки розширенню бізнесу та ретельному  контролю затрат, Eurobank EFG отримав стабільний прибуток до резервів у розмірі 363 млн. євро. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року падіння чистого прибутку зафіксовано на рівні  62.5%, а порівнюючи чистий прибуток з даними за останній квартал 2008 року, то цей показник з 5 млн. збільшився до 81 млн. євро.  Цих результатів вдалося досягти, незважаючи на великі затрати на фінансування, резерв під заборгованість по наданим кредитам, розширення кредитної емісії та менший прибуток від фондового ринку», - повідомила прес-служба Eurobank EFG Group.