Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Пільговий курс долара від Universal Bank

27 лютого 2009 року Universal Bank зреагував на лист НБУ і взяв участь в аукціоні, де придбав іноземну валюту для забезпечення можливості погашення поточних кредитних платежів для своїх клієнтів за пільговим курсом. З 28.02 по 06.03.2009 року Universal Bank здійснює продаж валюти населенню.

Universal Bank входить до числа перших 12 з 185 банків, які знайшли необхідні грошові кошти для участі в аукціоні. При здійсненні операцій погашення заборгованості фізичних осіб по кредитних договорах, банк не підвищуватиме валютний курс продажу, а також не застосовуватиме додаткову комісію за винятком обов´язкової надбавки у розмірі 0,2%, яка буде перерахована до пенсійного фонду. Слідуючи процедурі, Universal Bank надасть НБУ інформацію про щоденні операції по погашенню валютних кредитів клієнтами банку. Такі спільні дії банків та НБУ спрямовані на зниження ажіотажного попиту на долари США з боку населення, що сприятиме процесу стабілізації економічної та фінансової системи України.


«Ми розуміємо, що через нестабільну ситуацію в країні, наші клієнти, які мають кредитні зобов´язання, потребують сприяння з боку банка. Зараз ми спостерігаємо, що НБУ також розуміє потреби українців і виступає з ініціативою, яка розрахована на підтримку населення, що має кредитні зобов´язання перед банками в іноземній валюті. Тому, надаючи подібне сприяння і підтримуючи ініціативу НБУ, ми створюємо можливість погашення кредитів за пільговим курсом, що є вигідною альтернативою погашенню кредитів за курсом ринку. До того ж, ці дії є інструментом зниження попиту на долар, який значною мірою робить негативний вплив на процеси виходу з економічної та фінансової кризи нашої країни» - коментує Директор з маркетингу Universal Bank, Тетяна Черненко.