Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Фінансові результати Eurobank EFG Group за перше півріччя 2010 року

За підсумками першого півріччя 2010 року материнська група Universal Bank, Eurobank EFG, продемонструвала високий рівень стабільності та позитивну динаміку розвитку. За складних і швидко мінливих економічних умов Група зберегла прибутковість, високий  рівень достатності капіталу і ліквідності. Чистий прибуток Групи у першому півріччі 2010 року склав 95 млн.* євро, збільшившись у другому кварталі 2010 року  майже вдвічі відносно першого  кварталу 2010 року. Рівень достатності основного капіталу досяг 10,6%.
 
Особливо позитивну динаміку зростання показали фінансові установи, що входять до складу Групи в країнах Центральної і Південно-Східної Європи. За перші шість місяців поточного року їхній чистий прибуток досяг 12 млн. євро порівняно  із збитками у розмірі 26 млн. євро  за аналогічний період 2009 року.
 
“Таке стрімке зростання є результатом, з одного боку,   поліпшення макроекономічних умов, а з іншого боку - послідовної та чіткої реалізації стратегічного плану розвитку Eurobank EFG. Це, в свою чергу, підтверджує стабільність і надійність Universal Bank, який є частиною Групи, і, найголовніше, надає впевненості в цьому його клієнтам”,  – відзначив Мілтіадіс Папаніколаоу, Голова Правління Universal Bank.
 
Здатність  Eurobank EFG вистояти в умовах можливих потрясінь під час кризи і спаду в економіці переконливо довели  результати тестування, яке у липні 2010 року провів Європейський комітет банківського нагляду.  За його результатами Eurobank EFG отримав високий показник стабільності та надійності як серед грецьких фінансових установ, так і серед великих міжнародних банківських груп, що працюють на нових зростаючих ринках Європи.
 
Ключові фінансові показники Групи EFG:
·   Чистий прибуток Групи у першому півріччі 2010 року склав 95 млн.* євро
·   У першому півріччі 2010 року фінансові установи у складі Групи  в країнах Центральної та Південно-Східної Європи покращили свою прибутковість і вона становила 12 млн. євро  на відміну від втрат попереднього року
·  Прибуток до резервних відрахувань у першому півріччі 2010 року виріс на 6,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року і   склав 800 млн. євро
·   Обсяг кредитів збільшився на 4% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 58,6 млрд. євро
·   Рівень достатності основного капіталу продовжив зростати і досяг 10,6%.
 
*Без урахування одноразової виплати податків