Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank відзначив позитивні тенденції на ринку

 

22 квітня 2009 в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція на тему: « Чи в змозі новий продукт агентства «Кредит-Рейтинг» - рейтинг депозитів - відновити довіру населення до розміщення вкладів в банках?» У прес-конференції взяли участь представники банків, які мають найвищі оцінки «5» - «Universal Bank» «Банк Кіпру», а також банки з відміткою «4» - «Енергобанк», «Хрещатик».

 

 

 

За словами Станіслава Дубко, генерального директора рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг», рейтинг надійності банківських вкладів дозволить підвищити рівень довіри до банківської системи і, в той же час, спростить процедуру вибору надійного та стабільного банку. Даний рейтинг – це якісний орієнтир, який дозволяє українцям співпрацювати зі стабільними банками, не піддаючи себе фінансовим ризикам.

 

 

 

Якщо подивитися на  позитивні тенденції, які спостерігаються в банківській системі, Сергій Стратонов, голова наглядової ради Universal Bank, банка, який має найвищу відмітку надійності «5» в рейтингу, відзначив тенденції повернення ресурсів в банківську систему. На його думку дана обставина є підтвердженням зростаючого рівня довіри населення до банків. Крім того, на прийняття населенням рішення щодо вкладів  в той або інший банк, впливає поведінка банка в пікові моменти кризи, зокрема, те, як фінустанова виконувала свої зобов´язання у минулому. Рейтинг надійності вкладів дозволить кожному українцю простежити за поведінкою банку впродовж певного відрізку часу, і зробити власні висновки  щодо стабільності його операцій.

 


Також Сергій Стратонов відзначив позитивні тенденції в діяльності Universal Bank. Наприклад, 85% вкладників банку переоформлюють свої депозитні програми на новий строк, при цьому відмічається й збільшення розміру вкладів.  Також, за останній час спостерігається приток нових клієнтів до банку, який складає близько 20% щомісяця.

 


На його думку, фінансова криза вплинула на зміну відношення населення до фінансових установ, і зараз споживач став більш вимогливим до характеристик банків. Тому рейтинг надійності надасть можливість населенню регулярно отримувати актуальну інформацію про стан різних банків.