Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank поновлює іпотечне кредитування

Universal Bank та Асоціація фахівців з нерухомості України (АФНУ) провели спільну прес-конференцію на тему «Розвиток ринку нерухомості», під час якої заявили про те, що найближчим часом розпочнуть співробітництво у сфері купівлі-продажу житла.
 
За словами президента АФНУ А. Шульги, ринок нерухомості України, ймовірно, вже минув цінове «дно» у серпні 2009 р. і сьогодні виявляє ознаки оздоровлення. Причому зростання цін на нерухомість може відновитись вже у наступному році.
 
Член правління Universal Bank Віталій Шастун заявив, що, реагуючи на позитивні сигнали ринку, банк став одним з небагатьох українських банків, які поновили іпотечне кредитування, і готовий надавати іпотечні кредити у гривні на купівлю житла строком на 20 років із 30%-вим першим внеском.
 
У межах кредитування клієнтів Universal Bank випустив інноваційний продукт, що передбачає кредитування фізичних осіб для купівлі житла на умовах плаваючої відсоткової ставки. Таким чином, відсоткові ставки продукту визначаються на підставі ринкової ставки депозитів банку. Абсолютна перевага програм кредитування під рухому ставку полягає в тому, що вартість грошових коштів для позичальника визначається дійсною ринковою вартістю грошових ресурсів на міжбанківському ринку. Клієнти можуть обирати також і фіксовану ставку по іпотеці.
 
«Використовуючи у своїй практиці міжнародний досвід групи, Universal Bank надає своїм клієнтам комплексне обслуговування на високому рівні. Ми вивели на ринок нову перспективну ідею – кредитування іпотеки під плаваючу ставку. Розробляючи цей продукт, Universal Bank використовував досвід материнської міжнародної групи Eurobank EFG Group, яка успішно впроваджувала аналогічні пропозиції в Європі. Universal Bank наслідує найкращі тенденції міжнародних ринків і застосовує накопичений досвід на українському ринку. Наші кредити стають доступнішими для тих клієнтів, які мають прозорий прибуток та бажають придбати житло. Ми розглядаємо кризу як минуще економічне явище, тому передбачаємо, що наші клієнти виграють, коли ставки знижуватимуться. Побудова довгострокових партнерських відносин з клієнтами – основний орієнтир Universal Bank. Банк допомагає своїм клієнтам придбати житло під час зниження ринкових цін за найвигідніших умов», – зазначив член правління Universal Bank Віталій Шастун.
 
На даний момент іпотечний портфель Universal Bank складає близько 230 млн євро. Проте вже до кінця 2010 року банк має намір збільшити власний кредитний портфель на 10-20%, що стане можливим завдяки новим кредитним програмам.
 

За словами президента АСНУ А. Шульги, співпраця з Universal Bank обумовлена динамічністю банка, наявністю розгалуженої мережі відділень, зваженим підходом під час видачі кредитів, а також пропонованими інноваційними іпотечними продуктами.