Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank підтвердив кредитний рейтинг UаAA з прогнозом «стабільний»

4 вересня 2009 року національне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило кредитний рейтинг Universal Bank на рівні UаAA з прогнозом «стабільний». Даний рейтинг є одним з найвищих за шкалою оцінювання.

Вперше кредитний рейтинг було надано банку рівно рік тому – у вересні 2008 року. З тих пір Universal Bank регулярно підтверджував свою оцінку, яка протягом всього часу залишалася незмінно високою. Така тенденція є доказом високого рівня надійності та стабільності Universal Bank.

Кредитний рейтинг - важливий та невід´ємний інструмент фінансового ринку, який дозволяє зробити відносини позичальника та інвестора максимально прозорими та ефективними.

«Незважаючи на те, що на даний час український банківський ринок переживає неоднозначну ситуацію, як і раніше існують такі банки, які демонструють стабільність у своїй роботі. Ми прагнемо будувати довгострокові відносини з нашими партнерами за принципом «партнер сьогодні – партнер назавжди» і така схема співпраці вимагає виконання певних зобов´язань. У даному випадку ми заявляємо, що наш банк завжди і у всьому виконував свої зобов´язання перед клієнтами й високий рівень кредитного рейтингу в черговий раз підтверджує наші слова та наміри», - говорить Голова Правління Universal Bank Мілтіадіс Папаніколаоу.

Рейтингування є невід´ємним атрибутом високорозвиненої економіки, існування якої неможливе без прозорості. Дана рейтингова шкала є своєрідним орієнтиром для населення, яке співпрацює або потенційно співпрацюватиме з банками. Завдяки регулярному оновленню інформації агентством «Кредит-Рейтинг» шляхом професійного оцінювання фінансових показників банків, населення країни має можливість отримувати свіжу та компетентну інформацію про стан досліджуваних банків, котрі є клієнтами агентства «Кредит-Рейтинг».

«Ми прагнемо мінімізувати ризики при співпраці населення з банківською системою. Для цього ми розробляємо певні рейтинги, які служать орієнтиром для потенційних клієнтів банку. Завдяки таким рейтингам кожному представникові громадськості буде легко визначити такого гравця на фінансовому ринку, який найбільшою мірою відповідає його вподобанням», - говорить Директор національного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг», Станіслав Дубко.