Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank отримав підтвердження кредитного рейтингу «uaAA» з прогнозом «стабільний»

3 квітня 2009 національне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило поточний довгостроковий кредитний рейтинг Universal Bank з відміткою «uaAA» і прогнозом «стабільний». Даний довгостроковий рейтинг є одним з найбільш високих рейтингів, які присвоюються банкам, що працюють на українському ринку.

З моменту присвоєння відмітки «uaAA» (4 вересня 2008 року) рейтинг Universal Bank завжди залишався стабільним, що є підтвердженням його надійності. Universal Bank є тим банком, який на 100% виконує свої зобов´язання перед клієнтами, незалежно від ситуації на внутрішньому ринку. Дана обставина дозволяє підтримувати якісні характеристики Universal Bank на високому рівні, що сприятливо відображається на його розвитку в цілому.

«На присвоєння Universal Bank одного з найбільш високих рейтингів вплинули ряд чинників, від яких залежать якісні характеристики банку. Так, при оцінюванні були враховані наступні аспекти: наявність підтримки Universal Bank з боку акціонера – провідної швейцарської фінансової групи EFG Group, достатній рівень капіталізації банку і можливість підтримувати конкурентні позиції на фінансовому ринку, наявність загальнонаціональної мережі відділень, яка сприяє притоку  клієнтів, а також диверсифікація кредитного портфеля по основних позичальниках. Такий метод оцінювання характеристик фінустанов дозволяє визначити найбільш надійних представників фінансового ринку і допомогти населенню визначити відповідні банки  для співпраці» - говорить провідний фінансовий аналітик рейтингового агентства "Кредит-рейтинг" Галина Вінник.

«Незмінно високий кредитний рейтинг -  це підтвердження того, що EFG Group і Universal Bank, навіть в умовах економічної кризи,  залишаються фінансово надійними партнерами. Ми віримо в успішне майбутнє України і продовжуємо стабільно розвивати бізнес на благо своїх клієнтів» - коментує Голова Правління Universal Bank, Мілтос Папаніколаоу.