Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Universal Bank готується змінити тип акціонерного товариства

Universal Bank  змінює тип акціонерного товариства : з Відкритого Акціонерного Товариства (ВАТ) на Публічне Акціонерне Товариство (ПАТ)


Рішення щодо зміни типу акціонерного товариства було прийнято 22 червня 2009 р. на зібранні акціонерів Universal Bank відповідно до Закону України «Про банки та банківську діяльність», а також у зв´язку з тим, що 29 квітня 2009 року набрав чинності закон «Про акціонерні товариства», що передбачає існування акціонерних товариств лише двох типів: приватних та публічних. Згідно цього закону, всім акціонерним товариствам, у тому числі і банкам, протягом 2 років від дня набрання чинності закону (тобто до 29 квітня, 2011) необхідно привести статути у відповідність до норм закону.


Universal Bank є одним з багатьох банків в Україні, який прийняв рішення щодо зміни типу акціонерного товариства в Публічне Акціонерне Товариство. Дана постанова набирає чинності після державної реєстрації статуту в новій редакції. Зібрання акціонерів банку також розглянуло питання про внесення необхідних змін до внутрішнього статуту Universal Bank.

«Наш банк завжди оперативно реагує на зміни в законодавстві і дотримується їх. Відповідно до свого стилю роботи, ми також є відкритим банком, який регулярно  і повною мірою інформує своїх клієнтів, пропонуючи їм вигідні фінансові рішення»,– говорить Ігор Дорошенко, Член Правління Universal Bank.