Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

У 2009 році приріст роздрібних депозитів Universal Bank склав понад 800 мільйонів гривень

На 1 січня 2010 року портфель роздрібних депозитів Universal Bank перевищив 2,5 млрд грн, що перевищує аналогічний показник 2009 року на 801 млн грн, або на +45,74%. Протягом грудня завдяки стабільній роботі Universal Bank та зростанню довіри до банку приріст вкладів роздрібних клієнтів становив 104 млн грн, або +4,28%.

Ринкова частка банку у цьому сегменті також зросла: за даними Асоціації українських банків, Universal Bank з початку року перемістився з 28 на 21-ше місце у рейтингу банків України за розміром депозитного портфелю фізичних осіб. www.aub.com.ua

При цьому ріст роздрібного депозитного портфелю Universal Bank відбувався на фоні загального скорочення ринку: об’єм банківських внесків фізичних осіб в цілому по Україні протягом 2009 року зменшився на 1,9% (або на 4,1 млрд грн). Починаючи з жовтня 2009 року цей ринок знову показує ознаки росту, збільшившись на +1%, +1,5% та +1,9% протягом жовтня, листопада та грудня відповідно. При цьому темпи приросту роздрібних депозитів Universal Bank протягом всього 2009 року суттєво випереджають ринкові. Так, лише протягом останнього кварталу 2009 року портфель роздрібних депозитів Universal Bank зріс на +4,94% у жовтні, +3,74% у листопаді та +4,28% у грудні.

Також варто відзначити, що клієнти Universal Bank протягом четвертого кварталу 2009 року віддавали перевагу інноваційному депозиту "Зростай!" на термін 2 місяці з можливістю автоматичного його подовження за підвищеною процентною ставкою до 23% річних у національній валюті, до 12% в дол. США та євро – за ним залишки зросли на 467 млн грн. Всього залишки за депозитом "Зростай!" становлять на 1 січня понад 760 млн. грн.

«В умовах нестабільної ситуації на ринку більшість банків України у тій чи іншій мірі відчули хвилю зняття депозитів», – заявив Ігор Дорошенко, заступник голови правління з роздрібного бізнесу Universal Bank. «При цьому на показники Universal Bank це вплинуло менше, ніж на інші банки. Протягом всього 2009 року Universal Bank демонстрував позитивну динаміку поступового зростання портфелю роздрібних депозитів, збільшивши його об’єм майже у 1,5 рази у порівнянні з початком 2009 року. Дані результати досягнено завдяки досвіду клієнтів щодо співпраці із банком як надійним і стабільним фінансовим партнером, а також завдяки тому, що Universal Bank є частиною міжнародної фінансової групи EFG Group. Збільшення депозитного портфеля свідчить про високу довіру наших клієнтів до Universal Bank та їх високої оцінки таких якостей нашого банку як ліквідність, надійність та здатність виконувати свої обов’язки перед клієнтами. Протягом 16-ти років своєї надійної й стабільної роботи Universal Bank завжди прагнув запропонувати своїм клієнтам максимальний вибір інноваційних продуктів і найкращі умови по них», – каже Ігор Дорошенко, заступник голови правління з роздрібного бізнесу Universal Bank.