Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Рейтинг фінансового здоров'я

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України склав рейтинг фінансового здоров'я банків України.

Згідно з дослідженням, більше третини банків України частково не дотримуються нормативів НБУ, що "створює певні виклики для подальшого розвитку банківської системи".

Але не Universal Bank =)

Серед всіх банків з активами понад 2 мільярди гривень, ми посіли друге місце. Що підтверджує надійність і стабільність на фінансовому ринку!


"Унікальність рейтингу у використанні підходу до оцінки, який характеризує одночасно показники ефективності і надійності банку. В результаті банк оцінюється з точки зору привабливості як для власних акціонерів, так і для його клієнтів", - відзначають експерти МЦПД.

Як рахували?

Згідно з методологією, на основі 2 субіндексів:

  • Перший субіндекс узагальнює групу критеріїв, які оцінюють ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, таким чином відображаючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності.

  • Другий субіндекс відображає критерії, що оцінюють здатність банку генерувати прибуток і ефективність використання його активів.

Більш детально