Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Материнська організація Universal Bank відзвітувала про значний ріст фінансових показників

Eurobank EFG Group опублікувала фінансові результати за 9 місяців 2009 року
 
Ключові показники:
·        Чистий прибуток за 3-й квартал 2009 р. виріс на 26,6% порівняно з попереднім кварталом до 111 млн євро
·        Прибуток до резервних відрахувань за 3-й квартал 2009 р. вирiс на 6,4% до рекордних 414 млн євро
·        Операційні витрати значно знизились на 6,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що є найкращим результатом серед банків Греції
·        Чистий прибуток за 9 місяців 2009 р. виріс до 280 млн євро
·        Достатність капіталу знаходиться на високому рівні та продовжує посилюватись: сума основного капіталу зросла на 880 млн євро з початку року до 4,5 млрд євро
·        Залучено 2,8 млрд євро додаткових коштів з міжнародних ринків, без гарантування грецьким урядом
 
Фінансові результати Eurobank EFG значно покращились у третьому кварталі 2009 р. порівняно з попереднім кварталом, що підтверджує укріплення конкурентної ринкової позиції групи. Чистий прибуток за 3-й квартал 2009 р. виріс на 26,6% порівняно з попереднім кварталом до 111 млн євро. У другому та першому кварталах цей показник дорівнював 88 млн євро та 81 млн євро відповідно.
 
Група є однією з найбільш ліквідних на грецькому ринку. Загальна сума депозитів у Греції та країнах Нової Європи виросла до 1,7 млрд євро за 9 місяців 2009 р. та досягла 47,4 млрд євро. В той же час Eurobank EFG має додаткові резерви ліквідності, що сягають 6,7 млрд євро. Крім того, як вже було повідомлено, банк вже зменшив використання механізму рефінансування Європейського центрального банку на 50%, або на 6 млрд євро, та погасив бонди під гарантією грецького уряду на суму 500 млн євро.
 
У той же час Eurobank EFG активно підтримує своїх клієнтів – як фізичних, так і юридичних осіб – у Греції та країнах Нової Європи з метою подолання кризи, та здійснює ініціативи для допомоги оздоровлення грецької економіки.
 
«Успішні фінансові результати нашої материнської групи Eurobank EFG, що зростають, забезпечують упевнену позицію Universal Bank на українському ринку. Стійка підтримка групи – це гарантія нашого розвитку» , – каже Мілтіадіс Папаніколаоу, голова правління Universal Bank.