Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Материнська організація Universal Bank - Eurobank EFG Group – оголосила свої фінансові показники

27 серпня 2009 р. міжнародна фінансова група Eurobank EFG представила результати фінансової діяльності за другий квартал 2009 року.  Група істотно покращила свої показники порівняно з попереднім кварталом поточного року.
 
Так чистий прибуток Eurobank EFG збільшився на 9% та склав 88 млн. євро. При цьому основний прибуток групи складає 169 млн. євро за перше півріччя.

У другому кварталі 2009 р. значно збільшилася кількість кредитів, які надає Eurobank EFG Group: кредити для представників бізнес-сегменту – на 7.1% в порівнянні з попереднім роком, іпотечні кредити – на 10.3% в порівнянні з попереднім роком. При цьому спільне зростання депозитів склало 7.3%. Таким чином співвідношення кредитів по відношенню до депозитів складає 117%, тоді як даний показник  у першому кварталі 2009 року дорівнював 120% та в кінці 2008 року - 122%.

Стабільність групи також підтверджується тим фактом, що коефіцієнт достатності капіталу значно зростає: відношення власних коштів банку до активів збільшилося до 12.1%  в порівнянні з 10.4% в кінці 2008 року, та є найвищим показником у даній категорії в Греції. Також відбулося збільшення капіталу першого рівня з 8.0% до 10.9% з кінця 2008 року.

Eurobank EFG Group будує свою політику з урахуванням поточної ситуації на фінансових ринках. З метою захистити групу від подальшої фінансової кризи в другому кварталі 2009 року резервовані кошти групи було збільшено на 9.4%. Для збільшення ліквідності та капіталу групи від міжнародних ринків та без поручительства держави Греції було отримано 1.5 млрд. євро.

«Фінансові показники діяльності нашої материнської організації є підтвердженням стабільності кожної фінансової організації групи. В Україні Universal Bank, як частина міжнародної фінансової організації Eurobank EFG Group, постійно удосконалює свої пропозиції та послуги. Ми упевнені, що результати Eurobank EFG дозволять нам зберегти сильне положення на ринку, та стануть стимулом до подальшого успішного управління бізнесом», - говорить Мілтіадіс Папаніколаоу, Голова правління Universal Bank.