Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Купівля іноземної валюти на аукціонах НБУ (долари США, євро та швейцарські франки)

Шановні клієнти!
 
Universal Bank йде на зустріч своїм клієнтам, оскільки ми прагнемо дотримуватися політики взаємовигідної співпраці і задоволення Ваших потреб.
 
Саме тому наш банк приймає участь у валютних аукціонах НБУ. Ми допомагаємо своїм клієнтам сплачувати щомісячні платежі по кредиту з меншими втратами від коливань курсу іноземних валют. Валютні аукціони – це також можливість достроково погасити власні щомісячні платежі або тіло кредиту.
 
Таким чином клієнти нашого банку отримують можливість полегшити кредитне навантаження і справно сплачувати свої зобов’язання перед банком.
 
Аукціони проводяться у дні і на умовах, що визначаються НБУ. З умовами та термінами проведення кожного окремого аукціону можна ознайомитись на сторінці НБУ www.bank.gov.ua, в розділі «Прес-релізи та офіційні повідомлення».
 
Суть цих аукціонів полягає в тому, що банки отримують можливість придбати іноземну валюту: долари США, євро або швейцарські франки за пільговим курсом, і за тим самим курсом продати її своїм клієнтам (+ 0,5% відрахувань до пенсійного фонду). Наприклад, протягом липня – серпня 2009 р. пільговий курс аукціонів НБУ з продажу доларів США був встановлений на рівні від 7,63 до 8,0 гривні за долар, в залежності від дати проведення аукціону.
 
Також необхідно враховувати, що участь у валютних аукціонах дає можливість придбати іноземну валюту на суму, яка не перевищує 50 тис. дол. США на календарний місяць за однією кредитною угодою.
 
Нижче ми розповімо, як в нашому банку можна придбати іноземну валюту за пільговим курсом і спрямувати її за цільовим призначенням.
 
З якою метою Ви можете використовувати іноземну валюту за пільговим курсом?
 
Існує три цільових призначення погашення зобов’язань перед банком в іноземній валюті за пільговим курсом:
  • Погашення поточного щомісячного платежу за кредитом (не раніше, ніж за сім календарних днів до дати планового платежу).
  • Погашення простроченої заборгованості за кредитом.
  • Дострокове погашення щомісячної виплати та тіла кредиту.
 
Що необхідно для придбання іноземної валюти?
 
Щоб придбати «пільгову валюту», Вам необхідно подати заявку в будь-якому відділенні Universal Bank. Для цього при собі потрібно мати:
  • Паспортний документ (паспорт громадянина України).
  • Ваш екземпляр кредитної угоди (оригінал).
  • Національну валюту в сумі, достатньої для проведення операції.
 
При здійснені операції купівлі валюти Вам необхідно поповнити власний поточний рахунок у гривні на суму, що складається з гривневого еквіваленту валюти, яку Ви плануєте придбати по курсу аукціону (з урахуванням сплати 0,5% до пенсійного фонду).
 
Детальну консультаціюз приводу подання заявки про купівлю іноземної валюти за умовами аукціонів НБУ Ви зможете отримати за телефоном довідкового центру 0 800 300 900 (цілодобово) або у найближчому відділенні Universal Bank.