Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Фінансові результати Eurobank EFG Group за 2009 фінансовий рік

Ключові показники:
• Чистий прибуток групи склав 362 млн євро
• Прибуток до резервних відрахувань склав 1,6 млрд євро
• Операційні витрати знизились на 6,1% порівняно з минулим роком
• Депозитний портфель по групі зріс на 1,2 млрд євро, ліквідність покращується
• У другій половині року значно знижується кількість прострочень по кредитах
• Загальна вартість активів зросла на 712 млн євро до 4,3 млрд євро
• Показник адекватності основного капіталу покращився на 1,8% до 9,8%, показник адекватності капіталу покращився на 2,3% до 12,7%. Такі показники є одними з найвищих серед конкурентів

2009 рік був важким як для глобальної економіки та міжнародної фінансової системи, так і для Греції. Вселяє оптимізм той факт, що навіть при такій несприятливій зовнішній кон’юнктурі група Eurobank EFG Group продемонструвала визначну гнучкість та спроможність адаптуватись, продовжила зміцнювати ліквідність та капiтальну базу, знижувати витрати, а також збільшила прибуток до резервних відрахувань. Резервні відрахування було збільшено для забезпечення якісного балансу. У той же час група добилась того, що кількість прострочень по кредитах почала зменшуватись у другій половині 2009 року. Ми продовжили співпрацювати з нашими клієнтами в Греції та країнах «Нової Європи» і сприяти подоланню ними труднощів, викликаних кризою. Ми також тісно співпрацювали з професійними асоціаціями з метою підтримки різноманітних галузей економіки та збільшили наш портфель кредитів для бізнесу та на житлове будівництво. На інституційному рівні ми відігравали значну роль, співпрацюючи з міжнародними організаціями та надаючи фінансування країнам «Нової Европи», які залишаються для групи головним стратегічним об’єктом.

«Впевнена позиція Eurobank EFG Group забезпечує стійку підтримку Universal Bank нашою материнською організацією та гарантує наш подальший розвиток на українському ринку», – каже Мілтіадіс Папаніколаоу, голова правління Universal Bank.