Безкоштовно по Україні 0 800 300 200

Група «ТАС» придбала ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК»

Група «TAС» і Eurobank Group оголошують про закриття угоди щодо купівлі-продажу ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК»  та придбання  Групою «ТАС»  дочірнього банку міжнародної групи. Завершення угоди  відбулося після отримання усіх необхідних дозволів від регулюючих органів  - Антимонопольного комітету  та Національного банку України. 

Угода купівлі-продажу ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» укладена згідно з довгостроковою стратегією розвитку фінансового сектору Групи «ТАС» і позитивно вплине на зміцнення її позицій  на банківському ринку України.

Укладена угода відповідає і стратегічному плану розвитку  Eurobank Group та її прагненні сконцентруватися на конкретних ринках, де вона працює.  Також дане рішення відповідає плану реструктуризації Групи, який погоджено з  Європейською комісією та відповідно імплементовується. Угода  не вплине на капітал Групи.  

 «Ми впевнені, що досягнуті домовленості найкращим чином відповідають інтересам як українських клієнтів Eurobank Group, так і працівників UNIVERSAL BANK, які відтепер будуть  представлені  сильним українським банком, власник якого має бездоганну ділову репутацію на фінансовому ринку України. Угода  повністю відповідає корпоративній стратегії розвитку Eurobank Group і дозволить сконцентрувати  зусилля Групи на її ключових ринках в рамках затвердженого Європейською комісією плану реструктуризації»,  – підкреслив   Ставрос  Іоанну, заступник  Голови Правління  групи  Eurobank. 

Сторони впевнені, що підписання Угоди сприятиме консолідації та подальшому стабільному розвитку банківського сектору України.

«Ми раді, що отримали усі необхідні погодження для реалізації досягнутих домовленостей з  Eurobank Group. Група «ТАС», до якої входить і «ТАСКОМБАНК», динамічно  розвивається і націлена на зміцнення своїх ринкових позицій. Інвестиції в ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» – це насамперед інвестиції у подальший розвиток фінансового напряму Групи «ТАС» та нові інноваційно-технологічні можливості банківського обслуговування. Ми збережемо високий рівень  сервісу та забезпечимо всю необхідну підтримку банку. Професіоналізм працівників ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» та його клієнтська база дозволять нам у подальшому підвищити рівень та якість банківських послуг, а також активно розвивати мережу філіалів, спрощуючи доступ українців до фінансових продуктів і послуг», - зазначив  власник Групи «ТАС», Голова Правління АТ «ТАСКОМБАНК» Сергій Тігіпко.

Довідково:

Група «ТАС» заснована у 1998 році, є однією з найбільших фінансово-промисловою груп  України. Група представлена у фінансовому та промисловому секторах, сільському  господарстві, нерухомості, венчурних проектах. До фінансового сектору Групи входять ТАСКОМБАНК, фінансова компанія «ЦФР» (ТМ «КредитМаркет»), компанії по страхуванню ризиків і життя, колекторська компанія «Європейська агенція з повернення боргів, процесинговий центр ТАС Лінк.

АТ «ТАСКОМБАНК» заснований у 1989 році та є одним із перших комерційних банків України. Активно розвивається у складі однієї з найбільших інвестиційно-фінансових груп країни — Групі «ТАС». За новою класифікацією НБУ банків на 2016 рік посідає третє місце у II групі банків за розміром активів. У жовтні 2016 р. незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підвищення довгострокового кредитного рейтингу АТ «ТАСКОМБАНК» на рівні uаА+. Агентство також підвищило і підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг випусків іменних відсоткових незабезпечених облігацій банку серій D та Е на загальну суму 200 млн. грн. на рівні uаА+. Прогноз рейтингів — стабільний. Станом на 1 жовтня 2016 р. обсяг кредитного портфелю Банку склав 4,4 млрд грн, обсяг коштів клієнтів (у т. ч. боргові цінні папери) — 5 млрд грн.  

ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» заснований в 1994 році, забезпечує повний спектр банківських послуг в Україні. З 2006 року - член  Eurobank Group,  представленої  на ринках 8 європейських країн: Греції, Болгарії, Румунії, Сербії, Кіпру, Люксембургу, Великої Британії та України. Група налічує біля 17 тисяч працівників. На 30 вересня 2016 активи Групи складали  68.2  млрд. євро.